Hobbyspullen en speelgoed prijsvergelijker. Wij vonden de laagste prijs voor u!

MaxxToys Zwembadverwarming Solar Paneel XL - 75x52cm - Pool Heater - Geschikt voor Bestway zwembad

MaxxToys Zwembadverwarming Solar Paneel XL - 75x52cm - Pool Heater - Geschikt voor Bestway zwembad

MaxxToys Zwembadverwarming Solar Paneel XL - 75x52cm - Pool Heater - Geschikt voor Bestway zwembad

€ 79.99

Solar Collector Hoe werkt een zonnepaneel?
Het zonnepaneel absorbeert de warmte-energie van zonnestralen en brengt deze over naar het water dat door het paneel stroomt. Het koude water wordt met behulp van de filtersysteempomp uit het zwembad naar het zonnepaneel gevoerd. Bij het door het zonnepaneel stromen, wordt het water verwarmd en stroomt opgewarmd terug in het zwembad. U gebruikt dus gratis zonne-energie om het water in het zwembad te verwarmen. Afdekking van het paneel verhoogt de effici├źntie ervan doordat de afkoeling door de wind afneemt. De gebruikte materialen corroderen niet en worden ook niet door kalkaanslag aangetast.

Wanneer werkt een zonnesysteem goed?
Een juist geïnstalleerd zonnepanelensysteem verhoogt de watertemperatuur in uw zwembad tijdens het seizoen met tot 6°C vergeleken met zwembaden zonder verwarming. Indien het bewolkt of regenachtig is, werkt het zonnepaneel slechter. Maar een of twee zonnige dagen zijn voldoende om de temperatuur van het water snel te doen stijgen. De temperatuur van het water in het zwembad mag niet hoger zijn dan 30°C. Warm water verfrist niet en vormt bovendien optimale condities voor algengroei. Sommige componenten van het zwembad kunnen ook bepaalde thermische beperkingen hebben. Zo kan bijvoorbeeld bij foliezwembaden de folie zacht worden. Gebruik het zonnepaneel daarom niet op het moment dat de temperatuur van het water in het zwembad 30°C bereikt heeft.

Waar moet ik het paneel plaatsen?
Plaats het paneel op een plaats waar er genoeg direct zonnelicht is (ten minste 6 uren per dag). Hoe langer de zon schijnt op het paneel, hoe beter de opwarming van het water. De kanteling van het paneel wordt bereikt door montage van de meegeleverde steunpoten. Installeer het paneel om veiligheidsredenen niet binnen een afstand van 1,5 m van het zwembad. Dit kan het voor kinderen of dieren gemakkelijker maken om in het zwembad te springen. Kies voor het plaatsen van het paneel op een plaats, waar geen mechanische beschadiging van het paneel kan optreden, bijv. door wegvliegende stenen.

Heb ik een speciale pomp nodig?
Als de filterpomp in orde is, zou er geen probleem mogen zijn met de installatie van het zonnepaneel direct aan de filter. Het paneel beperkt de vrije stroming slechts minimaal, en er is dus geen overbelasting van de pomp. Slechts in het geval dat het paneel verder van het zwembad of hoger dan het waterniveau van het zwembad geïnstalleerd wordt, is het nodig de installatie met een vakman te bespreken.

Welke grootte zonnepaneel moet ik gebruiken?
Voor zwembaden met een waterinhoud van max. 20 m3 is het gebruik van 3 zonnepanelen aanbevolen, voor zwembaden met een waterinhoud van max. 30 m3 van 4 onderling verbonden zonnepanelen. De panelen kunnen onderling worden verbonden met behulp van zwembadslangen, evt. met behulp van de originele accessoires. Als u minder panelen hebt dan nodig is voor een zwembad van uw grootte, zal het resultaat van de zonneverwarming niet bevredigend zijn. In gebieden met koelere temperaturen en een kortere zomer is het aanbevolen om voor de zekerheid meer panelen te gebruiken.

Welke onderdelen heb ik nodig voor de installatie?
Voor de installatie hebt u een slang of leiding met voldoende lengte nodig. Als extra accessoires kunnen een bypass-ventiel of een set voor serieschakeling van panelen worden besteld.

Hoe wordt het paneel aangesloten?
Sluit het zonnepaneel aan op de uitgang van de filter. Er mag geen weerstand zijn tussen het paneel en het retourmondstuk die het water naar het zwembad retourneert, bijv. een ventiel, filtratievat enz., die de druk in het paneel zou verhogen. Max. bedrijfsdruk mag niet groter zijn dan 2 bar (0,2 MPa). Hogere druk kan het paneel beschadigen.

Waarvoor dient een handmatige omloop (bypass)?
Een zonneverwarming werkt slechts als de zon erop schijnt. Nachts is de omgevingstemperatuur lager, wat zou leiden tot het tegengestelde effect, dwz. afkoeling van het water. Eenhand matige omloop (niet meegeleverd) zorgt ervoor dat het paneel buiten werking gezet wordt wanneer er geen gunstige omstandigheden voor de werking van zonneverwarming zijn, bijv. bij het filtreren tijdens de nacht

  • Bestellen en betalen via een beveiligde verbinding
  • Gratis verzending vanaf 20 euro
  • 30 dagen bedenktijd
  • Gratis retourneren
  • Volgende dag in huis
Bekijk alles van MaxxToys