Hobbyspullen en speelgoed prijsvergelijker. Wij vonden de laagste prijs voor u!

Waarom educatief speelgoed zo belangrijk is voor kinderen

Waarom educatief speelgoed zo belangrijk is voor kinderen Kinderen zijn gek op speelgoed. Als je daarover twijfelt neem een kind dan eens mee naar de speelgoedwinkel. Hij of zij zal van mening zijn niet zonder bepaald speelgoed te kunnen ?. Maar speelgoed is meer dan alleen plezier en spelletjes voor kinderen.

Om te leren

Het meeste speelgoed biedt kinderen de kans om te leren. Het beste speelgoed prikkelt de zintuigen van een kind, wekt zijn verbeelding en moedigt hem aan om met anderen te communiceren.

Baby speelgoed

Baby's willen graag leren over de wereld waarin ze leven. Elke nieuwe vorm, kleur, textuur, smaak en geluid is een leerervaring voor ze. Door je baby speelgoed te geven dat veilig en stimulerend is, kan hij zijn zintuigen ontdekken. Rammelaars en speelgoed die muziek maken zijn favorieten bij baby's.

Speelgoed met contrasterende kleuren is fascinerend voor je kind en stimuleert het ontwikkelen van hun zicht. Ze hebben ook simpel speelgoed zoals blokken nodig om motorische vaardigheden en hand-oogcoördinatie op te bouwen.

Speelgoed voor peuters

Als peuter is er al veel keus aan speelgoed om mee te spelen ten opzichte van toen ze baby waren. In veel gevallen is er wel veel overlap tussen het speelgoed van toen ze jonger waren en nu maar vaak net wat complexer om te begrijpen en dat is prima.

Dezelfde blokken waar ze een jaar of twee geleden mee speelden, kunnen nieuwe en verschillende educatieve kansen bieden naarmate hun kennis groeit. Maar ze hebben daarnaast ook speelgoed nodig dat is gemaakt voor kinderen van hun eigen leeftijd. De bekende vormen welke gesorteerd moeten worden zijn bijvoorbeeld geweldig voor peuters.

Ook duplo- en later legoblokken bieden de mogelijkheid om meer te leren over kleuren, hand-oog-coördinatie en symmetrie terwijl ze ook hun andere motorische vaardigheden ontwikkelen.

Speelgoed voor kleuters en schoolgaande kinderen

Wanneer kinderen naar kleuterschool gaan is het tijd om te leren over letters, cijfers en taal. Er is veel speelgoed beschikbaar welke dit soort leren kan versnellen, van eenvoudige alfabetpuzzels tot elektronische gadgets (welke op die van ons lijken).

Deze kunnen je kind een voorsprong geven door haar kennis te laten maken met de dingen die ze op school zal leren. Kinderen welke naar school gaan kunnen hun ontwikkeling optimaliseren door te spelen met educatief speelgoed. Daarmee kunnen ze alvast bepaalde vaardigheden oefenen welke ze op school ook gaan krijgen. Onderwijs maak je op deze manier ook leuk voor het kind.

Naar overzicht